Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

papryka faszerowana w marynacie

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryka 2 kg
kapusta biała mała główka
kminek Prymat 1 łyżeczka
sól do smaku
woda 1 litr
ocet 1 szklanka
sól 1 łyżka
cukier 1 łyżka
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 10 ziaren

Przepis i sposób przygotowania na: papryka faszerowana w marynacie

paprykę wydrążyć i oczyścić z nasion.Kapustę poszatkować i chwilę poddusić w niewielkiej ilości wody, odcedzic posolić lekko i wymieszać z kminkiem. Farszem napełnić paprykę i ułożyć ja w słoikach. Zagotować zalewę z wody octu i pzypraw i zalać paprykę tak aby była przykryta. Pasteryzować przez 30 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kasienka23 01.05.2012 20:47
fajny pomysł
Ania67 06.03.2012 17:49
extra
gacopierz23 20.01.2012 20:39
smaczna
Wacław 15.01.2012 19:45
pycha,jadłem taka na Węgrzech
ben-ka 15.01.2012 16:47
Na Wegrzech jadłam paprykę faszerowaną kapustą kiszoną - była pyszna.
Tika4444 17.11.2011 19:18
świetny pomysł, nie znałam go
teresa18 27.09.2011 19:25
pyszna papryczka polecam
Grazyna0211 16.09.2011 14:15
super przepis
owca441 13.09.2011 20:04
bardzo smaczny sposób na pyszną papryczkę w zimie
misia53 07.09.2011 00:07
Bardzo ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak