Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron z cukinią i kiełbasą

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

makaron łazanki 400 gram
cukinia 2 szt
cebula 2 szt
kiełbasa swojska 300 gram
śmietana 12% 100 ml
sól 1
pieprz 1
Kucharek przyprawa uniwersalna 1
masło klarowane 2 łyżki
woda 100 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron z cukinią i kiełbasą

Kiełbasę pokroić w półplasterki, podsmażyć na 1 łyżce masła klarowanego. Przerzucić do dużego garnka. Cebulę pokroić w kostkę, usmażyć na łyżce masła, dodać do kiełbasy. Cukinię umyć, przekroić na pół, każdą połówkę na 3-4 plastry i następnie na małe plasterki, dorzucić do kiełbasy. Podlać wodą i dusić około 10 minut. Posolić, popieprzyć, dodać śmietanę, doprawić do smaku kucharkiem. Makaron ugotować w osolonej wodzie, odcedzić, wymieszać z sosem. Podawać najlepiej od razu po przyrządzeniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 08.12.2011 19:49
Smaczne.
Jaheira11 26.10.2011 17:17
nic dodać nic ująć- pycha !!!
Jarlin 11.09.2011 18:20
Pyszności :-)
suzana 05.09.2011 11:36
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak