Sposób przygotowania

Na spodzie salaterki rozsypujemy posiekaną natkę pietruszki. Kurczaka z rosołu obieramy z kości, układamy w salaterce, następnie dodajemy pokrojoną w talarki marchew i korzeń pietruszki. Wywar z rosołu (przelany przez sitko) zagotowujemy, rozpuszczamy w nim żelatynę i zalewamy kurczaka z warzywami. Wstawiamy do lodówki, aby galat stężał. Przed podaniem wstawiamy salaterkę na chwilę do gorącej wody, odwracamy do góry dnem i podajemy na talerzyku udekorowanym plastrami cytryny.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Lubię to.
  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    robię praktycznie tylko z wieprzowiny bądź mieszany ale też z wieprzowiną.
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !