Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galat z kurczaka

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso z kurczaka 300 gram
marchew 3 szt
pietruszka 1 szt
Wywar z rosołu 1 litr
natka pietruszki 1 łyżka
Żelatyna wieprzowa Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Galat z kurczaka

Na spodzie salaterki rozsypujemy posiekaną natkę pietruszki. Kurczaka z rosołu obieramy z kości, układamy w salaterce, następnie dodajemy pokrojoną w talarki marchew i korzeń pietruszki. Wywar z rosołu (przelany przez sitko) zagotowujemy, rozpuszczamy w nim żelatynę i zalewamy kurczaka z warzywami. Wstawiamy do lodówki, aby galat stężał. Przed podaniem wstawiamy salaterkę na chwilę do gorącej wody, odwracamy do góry dnem i podajemy na talerzyku udekorowanym plastrami cytryny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

motyl 16.05.2012 18:12
super
pacpaw 02.03.2012 20:23
robię praktycznie tylko z wieprzowiny bądź mieszany ale też z wieprzowiną.
gusia1000 07.12.2011 12:52
Lubię to.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak