Sposób przygotowania

Śmietanę ubijamy na sztywno z 3 łyżkami cukru i cukrem waniliowym. Dodajemy ubite w osobnym naczyniu (na biało) z łyżką cukru zółtka dwóch jaj. Następnie dokładamy po trochu ser mascarpone i miksujemy na wolnych obrotach do uzyskania jednolitej konsystencji.
W prostokątnym przezroczystym naczyniu układamy warstwę podłużnych biszkoptów. Każdy polewamy łyżką kawy wymieszanej z amaretto (kawę rozpuszczamy w około 125 ml wody, po wystygnięciu dodajemy likier). Gdy biszkopty pochłoną kawę, wykładamy na nie połowę masy serowo- śmietanowo-jajecznej oraz układamy kolejną warstwę biszkoptów, które także polewamy kawą i na które nakładamy pozostały ser. Wyrównujemy powierzchnię i posypujemy przez drobne sitko kakaem.
Smacznego:-)

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    ajres

    uwiwelbiam
  • 2
    original
    Opublikowano

    ajres

    uwiwelbiam
  • 1
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Pycha.
  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    hahaha :o)
  • 1
    original
    Opublikowano

    dorotka0000025

    ha ha ale smieszna nazwa
  • 1
    original
    Opublikowano

    Magda60

    pysznosci
  • 1
    original
    Opublikowano

    Magda60

    pysznosci

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !