Sposób przygotowania

Przy kupowaniu wybieramy ładną,okrągłą paprykę i nie za wielką .
Z czterech papryk odcinamy góry i usuwamy nasienniki(wcześniej paprykę dokładnie myjemy)powstałe miseczki wewnątrz posypujemy solą i pieprzem .
Farsz:
Ugotowany wcześniej i ostudzony ryż mieszamy z 1/2 papryki pokrojonej w drobną kostkę ,pomidorami obranymi ze skórki i też pokrojonymi w kosteczkę i 1 marchewką startą na tarce jarzynowej,startym żółtym serem oraz cebulą pokrojoną w kostkę i podsmażoną na maśle ,wszystko mieszamy i doprawiamy do smaku ,ale tak lekko pikantnie .

Farszem napełniamy paprykowe miseczki na farsz kładziemy drugą marchewkę startą na wiórki i przykrywamy górami papryk,lekko dociskamy .
Paprykę układamy w naczyniu do zapiekania ,podlewamy 1/2 szklanki wody i wstawiamy do gorącego piekarnika na 20-25 min .
Można podać do tego sos pomidorowy .

Komentarze

  • 0
    imgp7894
    Opublikowano

    evita0007

    Pieknie się prezentują :-) mniam ;-)
  • 0
    original
    Opublikowano

    przejs

    dzięki za pomysł, jeszcze nie robiłam faszerowanej papryki w tym roku :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    artur7

    robię taka
  • 0
    original
    Opublikowano

    Goya

    ja też
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    takie lubię jeść ale sama jeszcze nie robiłam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !