Sposób przygotowania

Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia. Dodajemy 0,5 łyżeczki soli, 10 dag masła, 1 jajko i śmietanę. Zagniatamy ciasto i wstawiamy do lodówki na ok. 60 min. Ryż gotujemy w lekko osolonej wodzie, odsączamy i odstawiamy do wystygnięcia.Cebulę obieramy i drobno siekamy. Pieczarki oczyszczamy i razem z szynką kroimy w drobna kostkę.. W rondelku rozgrzewamy łyżkę masła i podsmażamy cebulkę i pieczarki. Następnie dodajemy ryż i posiekany koperek. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.Ciasto wyjmujemy z lodówki, rozwałkowujemy na grubość ok. 3 mm i szklanką wycinamy kółka. Na krążkach układamy porcje farszu i sklejamy pierożki. Układamy na blaszce, smarujemy roztrzepanym jajkiem i pieczemy ok. 20 min w temp. 180 stopni C.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    apetyczne! :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Fiffi

    bardzo fajne
  • 2
    original
    Opublikowano

    AURELKA

    uwielbiam takie
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    traktorek

    smakowite i piękne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Kuchareczka2

    lubie takie pierogi
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Małgorzata106

    przepyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    kate.500

    pycha jedzonko
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    fajny przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !