Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z kalarepą i orzechami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sałata 10 liści
kalarepka młoda
śmietana 3 łyżki
sól
pieprz
sok z cytryny
cukier
orzechy włoskie 5 mielone

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z kalarepą i orzechami

Sałatę opłukać, osączyć, ułożyć w salaterce. Kalarepkę umyć, obrać, zetrzeć na jarzynowej tarce. Posolić, oprószyć pieprzem. Śmietankę przyprawić do smaku sokiem z cytryny i cukrem. Polać kalarepkę, posypać orzechami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak