Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kruche babeczki z masa kajmakową, tarta czekoladą i orzechami.

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 2,5 szklanki
margaryna 250 g
cukier 0,5 szklanki
żółtko jajek 2 sztuki
margaryna 100 g
wódka 50 ml
czekolada 2 rządki
kajmak 400 g

Przepis i sposób przygotowania na: Kruche babeczki z masa kajmakową, tarta czekoladą i orzechami.

Mąkę, margarynę, cukier oraz żółtka zagnieść ze sobą szybko a następnie schłodzić ok 30 min. Po tym czasie foremki wysmarować margaryną i wylepić ciastem. Piec ok 15 min w temp. 200\'C .

Puszkę z masą kajmakową wsadzić do wrzącej wody i poczekać, aż woda będzie letnia. Po tym czasie otworzyć puszkę.Margarynę ucierać, dodając po łyżce masy kajmakowej, a na koniec wódkę. Gotową masę schłodzić ok. 20 min.
Przełożyć do szprycy i dekorować babeczki, a następnie posypać startą czekoladą oraz posiekanymi orzechami.

Smacznego !!

* z przepisu wychodzi ok 40 sztuk babeczek

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 22.09.2013 11:08
apetycznie wyglądają
caralajna 11.09.2012 12:58
bardzo lubię babeczki, pomysł na nadzienie wyśmienity
sara1 15.04.2012 10:55
babeczki super, bardzo apetyczne
Katarzyna/kate1980 02.04.2012 21:51
śliczne
RenataZ-et 27.03.2012 20:14
wyśmienite :)
Mysiunia 05.12.2011 13:29
pyszne! :)
banditka 24.10.2011 08:50
wyglądają bardzo apetycznie :)
Agnik 21.09.2011 09:58
rewelacja
Agnieszka_B 08.09.2011 20:11
Oj taką babeczkę chętnie bym zjadła:)) Pyszności!
novita26 05.09.2011 07:49
palce lizać

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak