Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekane jabłka z budyniem

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jabłka 5 szt
budyń waniliowy 1 szt
cukier 10 łyżeczek
rodzynki

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekane jabłka z budyniem

Jabłka podzielić na dwie części, wykroić gniazda nasienne, na środku położyć kilka rodzynek, ułożyć na blaszce i zapiec w piekarniku.
Budyń ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu.
Cukier upalić w rondelku.

Upieczone jabłka wyłożyć na talerzach, polać budyniem, posypać jeszcze rodzynkami i polać upalonym cukrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewaa 07.05.2012 12:49
smaczny deserek
Beatris 31.12.2011 19:29
Z wielką ochotą bym skosztowała.
manaika 13.12.2011 14:08
ciekawy pomysł
ladymoon
ladymoon 11.12.2011 17:04
bardzo fajne, chce wypróbować
Rogalik 19.11.2011 23:01
super
ziutula
ziutula 17.11.2011 17:25
jutro zrobię te Twoje jabłuszka budyniowe...
Kuchareczekjeden 07.11.2011 08:35
fajne
irenka 30.10.2011 20:42
super deser
ilka_86 16.10.2011 15:58
smakowite
misia53 06.10.2011 18:25
pewnie smaczne , bo lubię z budyniem
FAFIK 23.09.2011 21:02
fajne
Magda60 18.09.2011 20:57
dobre
novita23 17.09.2011 08:35
smaczne
joanna77 16.09.2011 21:04
super
Robert10 16.09.2011 17:48
apetyczne
pioge7 05.09.2011 09:52
ładnie to wygląda :D

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak