Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

smażona panga do obiadu

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z pangi do smaku
sok z cytryny do smaku
rozmaryn do smaku
jajko 1 sztuka
Bułka tarta klasyczna Prymat do smaku
limonka do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: smażona panga do obiadu

Filet z pangi oczyścić. Przyprawić świeżo posiekanym rozmarynem, pieprzem. sokiem z cytryny i skórką z liczi. Odstawić na godzinę. Jajko rozmącić Obtoczyć w nim kawałki ryby, a następnie w bułce tartej. Smażyć na złocisty kolor. Podawać z ziemniakami i kapustą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata106 23.10.2011 19:05
pycha
treonina 21.10.2011 11:34
pangi były jednymi z moich ulubionych ryb, teraz jednak kiedy dowiedziałam się jak się je hoduje to już ich nie jem w ogóle - ale przepis można wykorzystać do przygotowania innej rybki :-)
Mysiunia 06.10.2011 09:09
dobra:)
owca441 04.09.2011 19:29
uwielbiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak