Sposób przygotowania

400 g ugotowanych młodych ziemniaków
1 pęczek szczypiorku czosnkowego
1 szk liści roszponki
1/2 główki sałaty
5 ogórków kiszonych
1 mini kostka koperek
2 szczypty pieprzu kolorowego
2 szczypty soli
1 szczypta pieprzu cayenne
3 łyżki oleju
1 sos pikantny
( z suszonymi pomidorami, chili i błonnikiem )
6 łyżek oleju
1 łyżka octu winnego
1 łyżka octu balsamicznego

Ziemniaki pokroić w grubą kostkę i podsmażyć na złoty kolor na 3 łyżkach oleju z dodatkiem soli, pieprzu kolorowego, cayenne i kostką koperkową.
Usmażone ziemniaki ostudzić.
Ogórki pokroić w plasterki.
Zimne ziemniaki wrzucić do miski, dodać ogórki, posiekany szczypiorek, liście roszponki oraz porwane na kawałki liście sałaty.
Sos przygotować według przepisu.
Sałatkę polać sosem i wymieszać.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Agnieszka_B

    Prezentuje się bardzo apetycznie:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Olaa

    pyszna
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Ela11

    WYGLĄDA PYSZNIE
  • 1
    original
    Opublikowano

    ronald88

    super przepis na pewno spróbuje
  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    Pyszna
  • 0
    dscn5893
    Opublikowano

    bietka

    apetycznie wygląda
  • 0
    avatar-1
    Opublikowano

    Anna133

    wygląda bosko

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !