Sposób przygotowania

Mięsu umyć, osuszyć, pokroić na 10 kotletów.Kotlety rozbić nie rozrywając mięsa.Posolić, popieprzyć, posypać czosnkiem granulowanym papryką.Skropić sosem sojowym.Ułożyć jeden na drugim i zawinąć w folię spożywczą, odłożyć na 1 godź. do lodówki.
Farsz:
Cebulę pokroić w drobną kostkę.Rozgrzać olej i przysmazyć cebulę.Dołóżyć pokrojone w cienkie paski pieczarki i smażyć do całkowitego wyparowania soku. Wystudzić.Wymieszać z serem i drobno pokrojonym koperkiem.Doprawić pieprzem (z solą ostrożnie, kotlety są posolone, a feta słona). Na każdym kotlecie kłaść porcję farszu, rozsmarować i zwijać roladki.JA obwiązuję nitką. Obsmażyć na oleju z masłem, nz rumiano, podlać niewielką ilością wody i dusić ok.30 min.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    jak ja lubię roladki! pycha!
  • 0
    imgp7894
    Opublikowano

    evita0007

    Tez lubie roladki mniam :) ale z takim nadzieniem nie próbowałam ;-)
  • 0
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Dla mięsożerców.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !