Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa krem z selerem naciowym

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

seler naciowy 4 łodygi
cukinia 800 g
ryż jaśminowy 100 g
papryka zielona 1 szt
śmietana 12-procentowa 100 (do gotowania)

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa krem z selerem naciowym

Kroki postępowania

1
Warzywa rozdrobnij na max 2 cm grubość. (cukinię dodatkowo wydrąż z pestek)
Krok 1 - Zupa krem z selerem naciowym foto
2
Gotuj w 500ml wywarze do miękkości (około 20min).
Krok 2 - Zupa krem z selerem naciowym foto
3
Zmiksuj porządnie blenderem.
Krok 3 - Zupa krem z selerem naciowym foto
4
Podawaj z ryżem i słodką śmietanką.
Lekkostrawne i bogate w aromaty:)
Krok 4 - Zupa krem z selerem naciowym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Megi 12.11.2012 22:00
przepięknie i przepysznie:)
Magdalena67 13.11.2011 17:27
Wow!
Kate131 01.11.2011 10:29
pycha
Misiek1 05.09.2011 11:08
Wygląda rewelacyjnie!! I chętnie skusiłbym się na spróbowanie takiej zupy:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak