Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Złociste dufinki ziemniaczane

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
jaja 3 sztuki
śmietana gęsta 1/2 szklanki
masło 2 łyżki
olej 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Złociste dufinki ziemniaczane

Ziemniaki obrać, umyć, gotować do miękkości w wodzie z solą. Odcedzić, zmielić.
Biała oddzielić od żółtek i ubić na sztywno. Ziemniaki utrzeć z masłem, żółtkami, śmietaną. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Dodać pianę, masę dokładnie wymieszać.
Nałożyć do rękawa z gwiazdkową końcówką. Blachę posmarować olejem, wycisnąć nieduże rozetki. Piec na złoto.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak