Sposób przygotowania

Filety opłukać, pokroić w dużą kostkę. Cebule obrać, posiekać. Dymki opłukać i wraz ze szczypiorkiem pokroić w krążki.
Olej rozgrzać w rondlu, włożyć cebulę, zeszklić. Dodać mięso, curry i pastę curry, przyprawić do smaku szczyptą soli i pieprzy, smażyć minutę.
Mięso wylać, na tę samą patelnię wlać mleko kokosowe z bulionem i śmietaną, gotować 5 minut. Włożyć mięso i gotować kolejne 5.
Mąkę ziemniaczaną rozrobić z sokiem z cytryny i odrobiną zimnej wody, dodać do potrawy, wymieszać, zagotować.
Dymkę włożyć na 30 sek do wrzącej wody, osączyć na sicie. Papryczkę chili przekroić wzdłuż, oczyścić z nasion i pokroić w paseczki.
Potrawkę wyłożyć, udekorować dymką, podawać z ryżem.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !