Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cielęcina duszona z jarzynami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 1 łyżki
cebula 1 szt
ziemniaki 10 szt
marchew 4 szt
pietruszka 3 szt
seler 1 szt
fasolka szparagowa 1 garść
mąka 1 łyżka
bulion 2 szklanki
śmietana 0,5 szklanki
sól do smaku
pieprz do smaku
cielęcina bez kości 1 z udźca

Przepis i sposób przygotowania na: Cielęcina duszona z jarzynami

Cielęcinę myjemy, kroimy w poprzek włókien na plastry, lekko rozbijamy i przesmażamy na tłuszczu, oprószając solą, pieprzem i mąką. Następnie mięso układamy w garnku, zalewamy rosołem i dusimy na małym ogniu. Fasolkę szparagową oczyszczamy, odcinamy końcówki, kroimy na mniejsze kawałki i gotujemy w lekko osolonej wodzie, odcedzamy.Pozostałe warzywa obieramy, oczyszczamy, kroimy w plasterki, obsmażamy na łyżce masła i dodajemy do mięsa. Wszystko dusimy do miękkości a na koniec dodajemy fasolkę i wlewamy śmietanę.Delikatnie mieszamy i doprawiamy do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak