Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Lasagne mięsne

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

czosnek ząbek
oliwa 2 łyżki
mielona wołowina 50 dag
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
mąka masło 4 dag
mleko 750 ml
gałka muszkatałowa
płaty makaronowe 9
parmezan 10 dag
cebula 5 dag
marchew 5 dag
seler 5 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Lasagne mięsne

Warzywa drobno pokroić. Pomidory wyjąć z puszki i rozdrobnić je. Na oleju podsmażyć mięso, warzywa, pomidory, koncentrat pomidorowy- dusić przez 15 minut i przyprawić do smaku.
Sos Beszamelowy
Stopić masło, oprószyć mąką mieszając podlać mlekiem, przyprawić solą, pieprzem, gałką. Trochę sosu nalać na dno formy. Wyłożyć dno płatami lasagne. Polać połową sosu, czynność wykonywać do wyczerpania zapasu. Posypać parmezanem. Piec 30 minut w temp. 175 stopniC

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewa95 23.10.2011 11:44
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak