Sposób przygotowania

Z polędwiczki zdejmujemy błonkę, myjemy i kroimy na kawałki grubości 3-4 cm. Skrapiamy sosem sojowym i odstawiamy na 5 minut.
Oczyszczone pieczarki kroimy na 4 części i podsmażamy, cebule kroimy w piórka i też smażymy.
Polędwiczki dokładnie obtaczamy w ziarenkach smaku, odstawiamy na 5 minut, po czym obtaczamy w mące i smażymy z każdej strony na zloty kolor.
W środku powinna być soczysta.
Makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu.
W małym garnuszku gotujemy osoloną wodę, delikatnie wybijamy jajko i gotujemy do ścięcia białka, żółtko powinno być płynne.
Na ugotowany makaron wykładamy pozostałe składniki i lekko skrapiamy oliwą z oliwek.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !