Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłka w cieście naleśnikowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 3 szklanki
mleko 1 szklanka
jajko 2 szt
jabłka
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłka w cieście naleśnikowym

Jabłka obrać i pokroić w talarki. Mąkę, mleko, jajka miksujemy - mąki dosypujemy tyle, aby nasze ciasto naleśnikowe miało dość gęstą konsystencję. Jabłka maczamy w cieście i smażymy na złoty kolor. Oprószyć cukrem pudrem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 01.11.2012 07:15
tez takie robię
Olaa 14.09.2011 20:43
mniaamm
Emilia22 04.09.2011 15:20
pycha
halina17 04.09.2011 13:41
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak