Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto Kruche

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 3 szklanki
cukier 1/2 szklanki
żółtko jajek 4 szt.
proszek do pieczenia 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto Kruche

Margarynę utrzeć z cukrem i żółtkami, następnie dodać mąki i proszku do pieczenia. Całość zagnieść. Wstawić ciasto do lodówki na 1 godz. Nadaje się świetnie na spody ciast i babeczek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

1j1o1l1a1 06.09.2011 12:49
czy nie lepi się do rąk? ja nie mam jakoś daru do robienia kruchego ciasta :(
SmacznaPyza 04.09.2011 19:33
ja nie dodaję proszku bo nie widzę takiej potrzeby

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak