Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sos tatraski

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

majonez 1 szklanka
śmietana 18 proc 1/4 szklanki
Musztarda francuska Prymat 1 łyżka
posiekana zielenina
sól, cukier
pieczarki marynowane 6 szt

Przepis i sposób przygotowania na: sos tatraski

ogórki i grzybki odsączyć z zalewy,drobniutko pokroić,wymieszać z majonezem,śmietaną i musztardą.doprawić do smaku.można także wrzucić inne pikantne marynaty,np. paprykę,kapary czy nawet oliwki.doskonale pasuje do wędlin,jajek na twardo,zimnych mięs czy ryb.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak