Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babeczki z truskawkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 300 g
margaryna 200 g
żółtko jajek 2 szt.
cukier puder 100 g
budyń śmietankowy 1 szt
mleko 1/2 l
truskawka

Przepis i sposób przygotowania na: Babeczki z truskawkami

1. Schłodzona Kasie posiekaj z mąką i cukrem pudrem. Składniki rozetrzyj w palcach, dodaj żółtka, szybko zagnieć kruche ciasto, schłodź w lodówce.
2. Budyń ugotuj na mleku, wystudź.
3. Truskawki umyj, osusz, odszypułkuj, pokrój na plasterki.
4. Karbowane foremki na babeczki natłuść Kasia, wysyp mąką.
5. Ciasto rozwałkuj na grubość ok. 1/2 cm, wyklejaj nim foremki. Piecz w 180* C, aż się zarumienią.
6. Babeczki ostudź, wyjmij z foremek. Napełnij budyniem, obłóż owocami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak