Sposób przygotowania

1. Schłodzona Kasie posiekaj z mąką i cukrem pudrem. Składniki rozetrzyj w palcach, dodaj żółtka, szybko zagnieć kruche ciasto, schłodź w lodówce.
2. Budyń ugotuj na mleku, wystudź.
3. Truskawki umyj, osusz, odszypułkuj, pokrój na plasterki.
4. Karbowane foremki na babeczki natłuść Kasia, wysyp mąką.
5. Ciasto rozwałkuj na grubość ok. 1/2 cm, wyklejaj nim foremki. Piecz w 180* C, aż się zarumienią.
6. Babeczki ostudź, wyjmij z foremek. Napełnij budyniem, obłóż owocami.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !