Sposób przygotowania

Na początek przygotowujemy sobie wszystkie składniki. Siekamy szczypiorek, natkę pietruszki, rzodkiewkę możemy pokroić na dowolny sposób, np. w krążki. Cebule kroimy w kostkę. Rozgrzewamy patelnie z masłem. Można dodać odrobinkę oleju roślinnego, najlepiej Kujawski. Na patelnie wrzucamy pokrojoną cebulę i czekamy, aż się \'zeszkli\'. Potem wrzucamy szynkę i przez chwilę ją podgrzewamy. Po chwili wrzucamy jaja surowe. Gdy zetnie się białko wrzucamy zieleninę i smażymy, aż jajko się dobrze zetnie, co jakiś czas mieszając. Podajemy na talerz prosto z patelni. Można udekorować natką pietruszki. Smacznego!

Komentarze

  • 0
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    nie robiłam z rzodkiewką

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !