Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śniadaniowa jajecznica z rzodkiewką

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 4 sztuka
masło do smażenia 10 gram
Sól czosnkowa jodowana Prymat szczypta do smaku
szczypiorek 1 pęczek
natka pietruszki 1 pęczek
rzodkiewka 1 sztuka
wędlina 100 gram
cebula podsmażona 1 sztuka
Pieprz ziołowy mielony Prymat szczypta do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Śniadaniowa jajecznica z rzodkiewką

Na początek przygotowujemy sobie wszystkie składniki. Siekamy szczypiorek, natkę pietruszki, rzodkiewkę możemy pokroić na dowolny sposób, np. w krążki. Cebule kroimy w kostkę. Rozgrzewamy patelnie z masłem. Można dodać odrobinkę oleju roślinnego, najlepiej Kujawski. Na patelnie wrzucamy pokrojoną cebulę i czekamy, aż się \'zeszkli\'. Potem wrzucamy szynkę i przez chwilę ją podgrzewamy. Po chwili wrzucamy jaja surowe. Gdy zetnie się białko wrzucamy zieleninę i smażymy, aż jajko się dobrze zetnie, co jakiś czas mieszając. Podajemy na talerz prosto z patelni. Można udekorować natką pietruszki. Smacznego!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 28.12.2013 09:07
nie robiłam z rzodkiewką

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak