Sposób przygotowania

Ziemniaki i cebulę obieramy. Ziemniaki opłukujemy, osuszamy i ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Cebulę drobno siekamy i dodajemy do ziemniaków. Wbijamy jajko, dodajemy mąkę i wszystko dokładnie mieszamy. Doprawiamy na ostro solą i pieprzem. Masę ziemniaczaną dzielimy na cztery części. Na dużej patelni mocno rozgrzewamy olej i smażymy na nim kolejno cztery placki na złoty kolor z obu stron.Usmażone placki przekładamy na papierowy ręcznik i osączamy z nadmiaru tłuszczu. Paprykę oczyszczamy z gniazda nasiennego, opłukujemy i kroimy w paseczki. Pomidora kroimy w plasterki. Pieczarki oczyszczamy i także kroimy w plasterki. Ser ścieramy na tarce o dużych oczkach. Pomidory i pieczarki układamy na gotowych plackach ziemniaczanych, posypujemy startym serem a na wierzchu układamy plastry boczku. Zapiekamy kilka minut aż ser się roztopi a boczek podpiecze. Przed podaniem posypujemy posiekaną natką pietruszki.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Ania67

    świetne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !