Sposób przygotowania

Grzyby namaczamy w letniej wodzie i odstawiamy na pół godziny. Następnie odsączamy i drobno siekamy. Cebulę obieramy i kroimy w małą kosteczkę. W rondlu rozgrzewamy połowę masła i podsmażamy na nim cebulę i grzyby. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Filety rybne rozmrażamy i osuszamy. Na każdym filecie układamy porcję farszu grzybowo cebulowego i zwijamy w rulonik, spinamy wykałaczką lub igła do mięsa. Roladki układamy w płaskim naczyniu żaroodpornym. Zalewamy białym winem, posypujemy wiórkami zimnego masła, suszonym estragonem, oprószamy solą i pieprzem. Naczynie przykrywamy folią aluminiową i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C i pieczemy ok. 35 min. Po tym czasie roladki wyjmujemy z formy a do pozostałego w naczyniu sosu dodajemy śmietanę, sok z cytryny, doprawiamy do smaku i mieszamy. Roladki polewamy sosem.Danie pysznie smakuje z gotowanymi brokułami i marchewką.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Ania67

    Napewno zrobie- ciekawa jestem tego polaczenia

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !