Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

jagodowe serduszka

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 25 dag
cukier puder 8 łyżek
sól 1 szczypta
cukier waniliowy 1 opakowanie
jajko 1 szt.
miękkie masło 15 dag
marmolada pomarańczowa 10 dag
biała czekolada 10 dag
jagody 20 dag
skórka otarta z pomarańczy do dekoracji

Przepis i sposób przygotowania na: jagodowe serduszka

Jagody przebierz, oczyść, umyj, osusz.
Na stolnice przesiej mąkę, dodaj cukier puder, szczyptę soli, cukier waniliowy, jajko, miękkie masło i zagnieć ciasto. Przełóż je do miski, przykryj ścierką i odstaw na godzinę. Po upływie godziny ciasto ponownie wyrób i cienko rozwałkuj. Foremką wykrawaj serduszka i układaj na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz 10 min. w piekarniku nagrzanym do temp. 175 stopni. Jeszcze ciepłe serduszka sklejaj po dwa, przekładając je marmoladą.
Do garnuszka włóż pokruszoną czekoladę i roztop ją powoli w kąpieli wodnej, ostudź.
Gdy serduszka wystygną, wierzch każdego udekoruj czekoladą, ułóż na nich jagody i posyp skórką otartą z pomarańczy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dorotka0000025 09.04.2012 12:40
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak