Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pizza na razowym spodzie

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka razowa 1/2 szklanka
mąka pszenna 1/2 szklanka
mleko 1/2 szklanka
drożdż 25 gram
oliwa 15 ml
sos pomidorowy
szynka
cebula
kukurydza
pomidorki koktajlowe
usmażone pieczarki
Zioła prowansalskie suszone Prymat
ser żółty

Przepis i sposób przygotowania na: Pizza na razowym spodzie

Z drożdży zrobić zaczyn (4 łyżki maki i łyżkę cukru wsypać do miski, wdrobić drożdże, zalać letnim mlekiem i czekać aż zaczną pracować). Resztę mąki przesiać, wymieszać z solą dodać oliwę, resztę mleka i rozczyn a następnie zagnieść na gładkie ciasto. Odstawić pod przykryciem na 1 godzinę.

Po tym czasie ciasto rozciągamy na papierze do pieczenia skropionym oliwą z oliwek, a na nim rozsmarowujemy sos, układamy wszystkie dodatki i posypujemy serem. Pizzę wstawiamy do nagrzanego do 220 stopni piekarnika i pieczemy ok 20 minut aż boki się zarumienią.

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

przejs 22.09.2011 22:05
spróbuję po twojemu :D
Chojłówna 18.09.2011 10:21
uwielbiam wszystko co pełnoziarniste itp więc na pewno wypróbuję tą pizze:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak