Sposób przygotowania

SKŁADNIKI:

schab b/k - 5 plastrów o grubości 1cm,
cebula - 2,
pomidory (polne) - 3 duże,
przecier pomidorowy - 1-2 łyżki do smaku,
olej,
pieczarki - 250g,
czosnek - 3 ząbki,
sól,
pieprz,
papryka słodka mielona,
sok z cytryny lub cukier,
oregano lub bazylia, suszone lub świeże

PRZYGOTOWANIE:

Mięso umyć, osuszyć i rozbić na cienko. Przyprawić solą, pieprzem oraz słodką papryką . Podsmażyć z obu stron na niewielkiej ilości tłuszczu. Ułożyć obok siebie w dużym, żaroodpornym naczyniu. Na patelni, na której smażyliśmy schab, podsmażamy cebule. Jeżeli trzeba, dodajemy więcej tłuszczu. Po chwili smażenia, dodajemy oczyszczone, grubo pokrojone pieczarki. Przyprawiamy solą i pieprzem, smażymy do zeszklenia cebuli. Dodajemy obrane i drobno pokrojone pomidory, przecier pomidorowy i przyprawy do smaku. Smażymy przez chwile i ostatecznie doprawiamy do smaku. Przekładamy na mięso. Wstawiamy do rozgrzanego piekarnika i pieczemy przez 15-20 minut w 160 stopniach.

Komentarze

  • 4
    original
    Opublikowano

    pioge7

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    iziona

    Bardzo pomysłowe i pewnie smaczne.
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Małgorzata113

    świetny przepis
  • 3
    original
    Opublikowano

    aginaa

    pomyslowe danie, musze wyprobowac
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Nina7

    Wygląda fantastycznie!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Misiek1

    Super propozycja!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    artur7

    pyszny przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    wygląda niesamowicie
  • 3
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    świetnie wygląda
  • 0
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Dziękuję :))

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !