Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab na pomidorowo z pieczarkami

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula
pomidory bez skóry

Przepis i sposób przygotowania na: Schab na pomidorowo z pieczarkami

SKŁADNIKI:

schab b/k - 5 plastrów o grubości 1cm,
cebula - 2,
pomidory (polne) - 3 duże,
przecier pomidorowy - 1-2 łyżki do smaku,
olej,
pieczarki - 250g,
czosnek - 3 ząbki,
sól,
pieprz,
papryka słodka mielona,
sok z cytryny lub cukier,
oregano lub bazylia, suszone lub świeże

PRZYGOTOWANIE:

Mięso umyć, osuszyć i rozbić na cienko. Przyprawić solą, pieprzem oraz słodką papryką . Podsmażyć z obu stron na niewielkiej ilości tłuszczu. Ułożyć obok siebie w dużym, żaroodpornym naczyniu. Na patelni, na której smażyliśmy schab, podsmażamy cebule. Jeżeli trzeba, dodajemy więcej tłuszczu. Po chwili smażenia, dodajemy oczyszczone, grubo pokrojone pieczarki. Przyprawiamy solą i pieprzem, smażymy do zeszklenia cebuli. Dodajemy obrane i drobno pokrojone pomidory, przecier pomidorowy i przyprawy do smaku. Smażymy przez chwile i ostatecznie doprawiamy do smaku. Przekładamy na mięso. Wstawiamy do rozgrzanego piekarnika i pieczemy przez 15-20 minut w 160 stopniach.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sarenka 29.09.2011 17:08
Dziękuję :))
Katarzyna/kate1980 07.09.2011 23:32
świetnie wygląda
pacpaw 07.09.2011 19:59
wygląda niesamowicie
artur7 07.09.2011 19:19
pyszny przepis
Misiek1 04.09.2011 12:25
Super propozycja!
Nina7 04.09.2011 12:04
Wygląda fantastycznie!
aginaa 04.09.2011 11:26
pomyslowe danie, musze wyprobowac
Małgorzata113 04.09.2011 08:49
świetny przepis
iziona 04.09.2011 08:14
Bardzo pomysłowe i pewnie smaczne.
pioge7 04.09.2011 08:07
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak