Sposób przygotowania

kruche babeczki z bitą śmietaną
125g kasi
100g cukru
300g mąki
1 jajo
1 żółtko
cukier waniliowy
1 łyżka śmietany kwaśnej 18%
0.5 łyżeczki proszku do pieczenia

z podanych składników szybko zagniatamy ciasto trwa to ok 5-7 min,
foremki osypujemy mąką i biorąc małą kuleczke wyklejamy foremkę
pieczemy ok 10 - 15 min


upieczone babeczki układamy na tacy i rękawem cukierniczym wypełniamy je ubitą na sztywno śmietanką z cukrem dekorujemy owocami i polewamy sokiem z owoców :)

Komentarze

  • 2
    kucharka
    Opublikowano

    gosia47-47

    fajne
  • 1
    original
    Opublikowano

    iziona

    Apetyczne maleństwa.
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    halinka1011

    smakowite
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    halina17

    pyszne
  • 12
    avatar-1
    Opublikowano

    Anna133

    lekka przekonska pyszna
  • 11
    avatar-1
    Opublikowano

    Anna133

    dekorujemy według uznania , ja polałam sokiem malinowy jeszcze
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    ewcia1312

    smakowicie wyglądają :-))
  • 5
    avatar-1
    Opublikowano

    Anna133

    i tak tez smakują ;)
  • 0
    14589962_10208420256398366_6230213560350416002_o
    Opublikowano

    Wiesława1

    pysznie
  • 1
    original
    Opublikowano

    alaaa

    babeczki jak malowane

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !