Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka jajeczno śledziowa z selerem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 6 szt
solony śledź 2 płaty
cebula dymka ze szczypiorkiem 1 szt
seler naciowy 0,5 łodygi
sok z cytryny 1 łyżka
majonez 3 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
natka pietruszki 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka jajeczno śledziowa z selerem

Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i drobniutko siekamy. Seler kroimy na cieniutkie plasterki i skrapiamy sokiem z cytryny.Cebulę obieramy i razem ze śledziem drobniutko kroimy. Wszystkie składniki mieszamy, dodajemy majonez. Mieszamy, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Przed podaniem posypujemy natką pietruszki. Chłodzimy w lodówce ok. 30 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ONY_za_kare 26.01.2013 13:35
smaczne i szybkie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak