Sposób przygotowania

Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i drobno siekamy. Ser żółty ścieramy natarce o dużych oczkach. Warzywa z puszek i słoików odsączamy z zalewy. Szynkę i ogórki kroimy w drobną kostkę. Por oczyszczamy i kroimy w cienkie półplasterki. W szkalnej salaterce układamy warstwami: seler, kukurydzę, marchew pokrojoną w kostkę, szynkę, fasolę, ogórki, jajka, por. Majonez mieszamy ze śmietaną, doprawiamy do smaku solą i pieprzem i polewamy na wierzchu sałatkę. Na koniec posypujemy startym żółtym serem.Chłodzimy ok. 30 min w lodówce.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    moje smaki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !