Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka jajeczna z rolmopsami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ogórki konserwowe 3 szt
jajko 3 szt
papryka czerwona 1 szt
rolmopsy 10 szt
szczypiorek 1 pęczek
biały ocet winny 6 łyżek
oliwa 4 łyżki
cukier do smaku
sól do smaku
ziemniaki młode

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka jajeczna z rolmopsami

Ziemniaki oczyszczamy, dokładnie myjemy, gotujemy w osolonej wodzie przez ok. 20 min, odcedzamy, studzimy, kroimy w plastry. Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i kroimy w dużą kostkę. Ogórki kroimy w półplasterki. Paprykę oczyszczamy z gniazda nasiennego i kroimy w kostkę. Rolmopsy przekrawamy na pół. Ocet mieszamy z oliwą i doprawiamy do smaku solą, pieprzem i cukrem. Wszystkie składniki mieszamy, polewamy sosem i odstawiamy na 30 min. Przed podaniem posypujemy posiekanym szczypiorkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Izabela28 06.11.2012 10:33
aż ślinka leci na taką sałatkę:)
Kate131 01.10.2012 09:41
ciekawe
marchewka 02.10.2011 00:57
takiej wersji jeszcze nie znałam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak