Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka mięsna z ogórkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 2 szt
sos sojowy 6 łyżek
zielona karbowana sałata 1 główka
ogórki konserwowe 5 szt
cebula 2 szt
siekany koperek 1 łyżka
siekana pietruszka 1 łyżka
zalewa z ogórków konserwowych 3 łyżki
olej 3 łyżki
ocet winny 1 łyżka
bulion 3 łyżki
musztarda 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
cukier do smaku
wołowina 60 (gotowana)

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka mięsna z ogórkami

Przygotowujemy sos: zalewę od ogórków konserwowych mieszamy z olejem, octem winnym, bulionem, musztardą i doprawiamy do smaku solą, pieprzem i cukrem.Ziemniaki obieramy i gotujemy w wodzie z sosem sojowym. Odcedzamy, studzimy i kroimy w kostkę. Mięso / możemy wykorzystać pozostałe od obiadu/ siekamy, przekładamy do miski i zalewamy sosem, odstawiamy do lodówki na 12 godz. Ogórki kroimy w kostkę. Cebule obieramy i drobno siekamy. Sałatę dzielimy na liście,opłukujemy i osuszamy. Ogórki, cebule, ziemniaki, koperek i natkę dodajemy do mięsa mieszamy i odstawiamy na 15 min. Na półmisku układamy liście sałaty i wykładamy na nie sałatkę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak