Sposób przygotowania

Przygotowujemy sos: zalewę od ogórków konserwowych mieszamy z olejem, octem winnym, bulionem, musztardą i doprawiamy do smaku solą, pieprzem i cukrem.Ziemniaki obieramy i gotujemy w wodzie z sosem sojowym. Odcedzamy, studzimy i kroimy w kostkę. Mięso / możemy wykorzystać pozostałe od obiadu/ siekamy, przekładamy do miski i zalewamy sosem, odstawiamy do lodówki na 12 godz. Ogórki kroimy w kostkę. Cebule obieramy i drobno siekamy. Sałatę dzielimy na liście,opłukujemy i osuszamy. Ogórki, cebule, ziemniaki, koperek i natkę dodajemy do mięsa mieszamy i odstawiamy na 15 min. Na półmisku układamy liście sałaty i wykładamy na nie sałatkę.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !