Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka ziemniaczana z jabłkami i orzechami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 6 szt
jajko 3 szt
jabłka 2 szt
sok z cytryny 4 łyżki
orzechy włoskie 6 szt
majonez 2 łyżki
gęsta śmietana 2 łyżki
koperek 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka ziemniaczana z jabłkami i orzechami

Ziemniaki szorujemy, wrzucamy do osolonego wrzątku i gotujemy ok. 20 min. Następnie odcedzamy, studzimy, obieramy i kroimy w grubą kostkę. Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i kroimy na ćwiartki. Orzechy wyłuskujemy z łupinek, rumienimy na rozgrzanej suchej patelni przez ok. 1 min. Jabłka obieramy, usuwamy gniazda nasienne, kroimy w kostkę i skrapiamy łyżką soku z cytryny. Jogurt, majonez i resztę soku z cytryny mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem. Ziemniaki, orzechy, jabłka i jaka przekładamy do salaterki, delikatnie mieszamy, polewamy sosem i posypujemy posiekanym koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak