Sposób przygotowania

Ugotowane ziemniaki przepuszczamy przez maszynkę do mielenia mięsa. Cebulę ścieramy na tarce i dodajemy do ziemniaków. Maślankę, żółtka i śmietanę mieszamy w osobnej misce a następnie dolewamy do ziemniaków i cebuli, posypujemy solą i pieprzem. Z białek ubijamy sztywną pianę i dodajemy do ciasta. Dosypujemy stopniowo mąkę delikatnie ale dokładnie mieszając. Na koniec dodajemy proszek do pieczenia. Ponownie mieszamy.

Ser biały rozgniatamy widelcem dodając stopniowo śmietanę (tak, by nie wyszedł za rzadki). Doprawiamy solą, pieprzem i czubrycą, następnie dodajemy posiekany szczypiorek. Mieszamy.

Komentarze

  • 2
    kucharka
    Opublikowano

    gosia47-47

    pycha
  • 2
    141751_bukiet_kwiatow_tulipany_wazon
    Opublikowano

    Henryka2

    Ciekawy przepis, udał się autorowi (prawdziwemu).
  • 2
    141751_bukiet_kwiatow_tulipany_wazon
    Opublikowano

    Henryka2

    Ciekawy przepis, udał się autorowi (prawdziwemu).
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    artur7

    pyszny pomysł muszę kiedys wypróbować
  • 0
    original
    Opublikowano

    mufinka79

    Z ziemniakami to nie jadłam gofrów :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !