Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Niemiecki krupnik

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wywar drobiowy 3 szklanki
suszone śliwki bez pestek 15 dag
woda 2 szklanki
masło 2 łyżki
miód 2 łyżki
sól
kasza 10 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Niemiecki krupnik

Umyte śliwki zalać przegotowaną letnią wodą, zostawić na noc. Następnego dnia ugotować. Połowę śliwek zmiksować i przetrzeć przez sito. Resztę pokroić w cienkie paski. Umytą kaszę zalać wywarem, gotować 20 minut, dodać przetarte śliwki. Doprawić miodem i solą, mieszać i gotować ok. 30 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak