Sposób przygotowania

Krok 1 / 5

Rozdzielić porcje rosołowe z kurczaka na mniejsze części, zalać zimną wodą, oczyścić i umyć wszystkie warzywa, włożyć do garnka, dodać łyżeczkę soli. Gotować na małym ogniu ok 10 minut aż zacznie wrzeć woda, wtedy zaczynają się pojawiać szumowiny z białka, które ściągnąć łyżką cedzakową. Gotować rosół na małym ogniu ok. 30 minut.


Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Janek1

    niby zwykły rosół, ale jak podany
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Anna146

    aż chce się zjeść taki rosół
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    bejciu24

    pyszny domowy rosół

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !