Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotleciki cielęce

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wątróbka z rosołu
cebula 1
masło 1 łyżka
mąka 1 łyżka
żółtko jajek 2
pieprz
Bułka tarta klasyczna Prymat
olej do smażenia
cielęcina z rosołu

Przepis i sposób przygotowania na: Kotleciki cielęce

Drobno posiekaną cebulę zeszklić na maśle, posypać mąką, dokładnie wymieszać, zdjąć z ognia. Mięso i wątróbkę posiekać, połączyć z sokiem z cytryny, pieprzem, cebulą i żółtkami. Wyrobić mas. Uformować niewielkie kuleczki, obtoczyć w bułce tartej, usmażyć na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak