Sposób przygotowania

Plastry schabu niezbyt mocno rozbiłam tłuczkiem, posmarowałam każdy z jednej strony rozgniecionym czosnkiem, z drugiej posypałam przyprawami (oprócz papryki słodkiej), ułożyłam jeden na drugim na talerzu, odstawiłam na 2 h do lodówki

Na każdy plaster mięsa kładłam na brzegu gruby słupek sera żółtego, na niego cienki słupek gorgonzoli, posypywałam papryką słodką i zawijałam kotlety jak krokiety.
Kładłam na rozgrzane masło, obsmażyłam na średnim ogniu.
Ułożyłam w naczyniu żaroodpornym, pod przykryciem zapiekłam w piekarniku nagrzanym do 180°C przez ok. 1/2 h.Zdjęłam pokrywkę i zapiekałam dalsze 10 minut, żeby odparować wilgoć.
Podawałam z koperkowymi ziemniaczkami i mizerią.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    aguus

    Wyglądają rewelacyjnie:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Sliczne i apetyczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    maryśka

    smaczniutkie
  • 0
    original
    Opublikowano

    jolanta19

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !