Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta z jajek

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 5-6 sztuka
masło 2 łyżki
szczypiorek 1 garść
pietruszka zielona 1 garść
koperek 1 garść
rzeżucha 5 łyżek
majonez 1 łyżka
kwaśna śmietana 1 łyżka
sól do smaku
pieprz z młynka do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta z jajek

Jajka gotujemy na twardo, oddzielamy żółtka od białek, żółtka ucieramy z miękkim masłem, białka kroimy w drobną kostkę. Utarte z masłem żółtka łączymy mieszając łyżką z białkami, dodajemy majonez, zioła, przyprawy, mieszamy dokładnie, ewentualnie doprawiamy i dodajemy śmietanę ( okazuje się, że jednak śmietana jest w konieczna, ze względu na zawartość masła - pasta po schłodzeniu może się lekko kruszyć, dodatek śmietany temu zapobiega). Schładzamy minimum 1 godzinę.
My z Prezydentem wszelkie pasty robimy zazwyczaj dzień wcześniej, żeby się przegryzły i były akurat na śniadanko. ;)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 09.09.2011 18:51
bardzo dobra
bursztynek 05.09.2011 22:15
mniam, musi być pyszna
halina17 03.09.2011 20:56
smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak