Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chilijskie kulki

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki ugotowane 10
gotowane mięso 20 dag
mąka 4 łyżki
jaja 2
sól
pieprz
Chili pieprz cayenne mielone Prymat
pestki słonecznika 2 łyżki
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Chilijskie kulki

Mięso zemleć, doprawić do smaku pieprzem cayenne i solą. Ziemniaki przepuścić przez maszynkę, wyłożyć na posypaną mąką stolnicę, wbić jaja, dodać sól, pieprz, 2 łyżki mąki, zagnieść ciasto i uformować wałek. Odcinać plasterki ciasta, rozgniatać je na dłoni, nadziewać farszem, sklejać, obtaczać w słoneczniku. Smażyć na rozgrzanym oleju.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak