Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chili con carne

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone wołowe 1 kg
cebula czerwona 1 sztuka
czosnek 2 ząbki
pomidory bez skóry 2 puszki
kukurydza 1 puszka
przecier pomidorowy 3 łyżki
papryczka chili 2-3 sztuki
sos tabasco 2 łyżki
cukier brązowy 1 łyżka
Majeranek suszony Prymat 2 łyżki
papryka mielona 3 łyżki
Papryka ostra mielona Prymat 2 łyżki
Liść laurowy suszony Prymat 3 sztuki
sól do smaku
fasola 2 puszki

Przepis i sposób przygotowania na: Chili con carne

Mięso podsmażam na oleju z posiekanym chili, dodaję cebulę, czosnek i przecier pomidorowy. Po dość mocnym obsmażeniu dodaję pomidory i gotuję dalej pod przykryciem. Po około godzinie wrzucam odsączoną fasolę i kukurydzę, dosypuję przyprawy i gotuję przez następnych kilka godzin, od czasu do czasu mieszając, aż pomidory same się rozpadną. Można podawać z ryżem, pieczywem, dekorować kleksem kwaśnej śmietany. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 09.09.2011 18:53
super danie;
pacpaw 07.09.2011 20:00
ze śmietaną jeszcze nie jadłem
Magda60 05.09.2011 22:22
cos dla mnie
Magda60 05.09.2011 22:22
cos dla mnie
Chojłówna 04.09.2011 19:52
ja za tym nie przepadam a chłopak dał by się za to pokroić:D
Iwona56 04.09.2011 16:33
na pewno pyszne
patusia 03.09.2011 18:33
wygląda bardzo apetycznie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak