Sposób przygotowania

Na ciasto: cukier puder, masło, mąka i żółtko. Wyrobić ciasto. Włożyć na 1/2 godz do lodówki. Ciastem wylepić spód i boki tortownicy (do wys.3 cm). Nakłuć widelcem, piec pół godz w temp.200 stopni. Pozostałe ciasto rozwałkować, wykroić listki, piec 8 min w tej samej temp. Przygotować masę: śliwki pokroić. Jogurt utrzeć z cukrem, cukrem wanilinowym, cynamonem, sokiem i skórką z cytryny. Połączyć z rozpuszczoną żelatyną. Wstawić do lodówki. Gdy zacznie tężeć, dodać ubitą śmietanę i 3/4 kg śliwek. Masę rozprowadzić po cieście, ozdobić resztą owoców i listkami z ciasta.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !