Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pomidory koktajlowe marynowane z oleju

3.0
(12)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Sprawdzony przepis na pomidory koktajlowe marynowane z oleju. Świetnie smakują jako dodatek do obiadu czy kanapki. 

Składniki:

pomidorki koktajlowe 1 kilogram
oliwa 1 litr
sól 1 łyżka
bazylia 1 pęczek
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Pomidory koktajlowe marynowane z oleju

Bazylię i pomidory umyć i osuszyć. Pomidorki ponakłuwać i ułożyć w słoiczkach razem z bazylią, solą i pieprzem. Zalać oliwą.

Przechowujemy w lodówce do pół roku (słoików nie trzeba pasteryzować).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jagódka77 09.09.2014 11:29
ciekawy pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak