Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gałuszki ukraińskie

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki ugotowane 10
mąka 3 łyżki
gęsta śmietana 4 łyżki
jajko
wędlina 20 dag
masło
olej
sól
pieprz
pestki dyni 1/2 posiekane

Przepis i sposób przygotowania na: Gałuszki ukraińskie

Ziemniaki i wędliny przepuścić przez maszynkę. Pestki dyni uprażyć na patelni, wymieszać z masłem, połączyć z ziemniakami, dodać jajo, śmietanę, mąkę, sól i pieprz. Wyrobić masę. Uformować niewielkie kulki, ułożyć je na wysmarowanej olejem blasze, wstawić do nagrzanego piekarnika, upiec na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata113 03.09.2011 17:29
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak