Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szwajcarskie paluszki

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 25 dag
śmietanka 4 łyżki
jaja 2
sól
proszek do pieczenia 1/4 łyżeczki
starty ser 1 szklanka
Chili pieprz cayenne mielone Prymat
Pieprz biały mielony Prymat
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Szwajcarskie paluszki

Dokładnie roztrzepać jaja ze śmietanką, doprawić solą, pieprzem cayenne i białym, dodać przesianą mąkę i proszek do pieczenia. Wyrobić ciasto i, cały czas wyrabiając, stopniowo dodawać żółty ser. Mocno wygnieść ciasto, uformować cienki wałek, pokroić na cienkie paluszki. Smażyć na rozgrzanym oleju na złoto.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak