Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos beszamelowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 2 łyżki
masło 2 łyżki
mleko 2 szklanki
starta gałka muszkatołowa
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Sos beszamelowy

Masło stopić i starannie połączyć z mąką. Wlać zimne mleko. Gotować, energicznie mieszając, aż sos zgęstnieje, Przyprawić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak